Rockmania Forum » Ştiri

ArtMania Sibiu

(34 posts)
  1. Am fost Vineri si sambata la ArtMania Sibiu. Care ati fost, ziceti ce parere aveti de eveniment si prestatia trupelor.....

Vineri am ratat Altar. Am ajuns in timp ce cantau Celelalte Cuvinte. Mie mi-au placut, cu toate ca se simte ca se aduna cam rar, lipseste coeziunea, chimia interna. Am impresia ca fiecare canta partea lui si nu se loveste cu a celorlalti.... Nu e critica, mie mi-au placut si asa, doar ca se simte lipsa de "antrenament".
    Apoi..... CARGO. Deci, nu am cuvinte... fenomenal ... piesele cantate in variantele noi. Scena a explodat.... a fost \\m// metal. Repertoriu fain, fara melodiile slabe: Anarhia, Tepes, Ziua Vrajitoarelor, Calare pe Motoare, Nu Pot Trai Fara Tine, Aproape De Voi....dar extrem de scurt (din motive de nesimtire si timing prost al organizatorilor). Apoi, punctul culminant al serii... Anathema (ii ador... is Pink Floyd-isti de-ai mei) care nu cred ca a avut un public adecvat (cred ca multi se asteptau sa auda altceva, insa ei au cantat exact ceea ce canta....). Si incheierea cu "Comfortably Numb" ... wow...
    Sambata.. cred ca afisul trebuia sa fie intors (adica ordine intrarii sa se produca de jos in sus....). Tarot. Am avut o megasurpriza. Wow. Clar trebuiau sa incheie ei ziua. Scena a "luat foc"... super si tehnic si compozitional.
    Apoi a urmat o ora de plictis infernal cu The Gathering, care nu mi-au transmis nimic, a fost un fundal sonor si atat. Apoi My Dying Bride, hmm, ce sa zic... interesant. Piesele cam imi suna la fel dupa un timp, si devin monotoni pt. mine. Gothic teatral de taiat venele. Riffuri anacronice descoperite inca din '70 de Sabbath alternate cu forja.... voce ragusita ca din cripta alternand cu grohaieli... mi se par per total depasiti si tehnic si ca si compozitii.
    Within Temptation. Voce superba, si...atat. Imitaci. Muzica de ascultat cu femeia langa tine.

Anathema
    Tarot
    CARGO

\\m//

Posted 1 year ago #
  2. sanda
    Member

Aaaaaaaaa era sa uit. Am fost la Sibiu si sunt de acord in procent de 100% cu piarts, in schimb il dezaprob total pe individul ala (fane sau cum l-o fi chemand) de pe metalhead. Are el un ghimbe impotriva baietilor, dar e strict problema lui. Aproape ca nu mai stiu ce inseamna rock sau aproape ca nu mai stiu ei ce inseamna rock, iar vis-avis de faptul ca "au avut un recital de festivalul berii" inseamna ca tipul asta a vazut alt concert de pe terasa unde "salasluia". S-a luat de tricoul lui Baciu, sa fim seriosi....Stii cum e, cand apare o trupa straina, ai nostri nu mai prezinta importanta.
    Piarts, respect pt.Anathema dar tinuta anii 1980, Krokus.

Posted 1 year ago #
  3. KARELIA
    Moderator

4. iuliana
    Moderator

la artmania a fost de departe unul dintre cele mai bune concerte cargo din ultima vreme..si din punct de vedere al reprtoriului ales si din punct de vedere al sunetului si sa nu mai zic de public.
    un public deosebit care s-a manifestat rock la piesele mai dure si care a plans la aproape de voi...daca stateai printre oameni vedeai cu ochiul liber toate astea...

Posted 1 year ago #
  5. Pe Metalhead e o adunatura de increzuti care fac comentarii penibile si de prost gust. Oricum, e cert ca au pierdut complet contactul cu realitatea.

Posted 1 year ago #
  6. KARELIA
    Moderator

aia de pe Metalhead asa au fost mereu, din pacate.......

Posted 1 year ago #
  7. vorba cuiva.... "sange negru"...

Posted 1 year ago #
  8. KARELIA
    Moderator

ca sa inteleaga toata lumea.......lauti de aici si minunati-va!!!!!!

http://www.metalhead.ro/Recenzii-Cronica_Despre_Agonie_si_Extaz_la_Artmania_2007-157.html

sunt praf oamenii!

Posted 1 year ago #
  9. greatza

Posted 1 year ago #
  10. sanda
    Member

citez din Fane...
    1."Cargo m-au scarbit. Nu neaparat din cauza muzicii, ci mai mult din cauza vocalului. Stimabilul domn (nu stiu cum il cheama) purta un tricou marca Rockawear. La spusele unui prieten, Rockawear se ocupa cu haine marca rap-stars, numele fiind ironic."
    Draga Fane la spusele altui prieten (de-al meu) ESTI UN CRETIN!
    2."Trupa cred ca a gresit locul, nu de alta dar playlistul era cam identic cu cel de la festivalul berii. In fine, romanii nu m-au dat pe spate. Nici pe mine, nici pe public." Tot la spusele altui prieten (de-al meu) ESTI UN CRETIN!

Posted 1 year ago #
  11. cine vrea sa vada poze de la Artmania, cu CELELALTE CUVINTE, dar si cu MDB, ANATHEMA SI AFTER FOREVER, GASESTE LA www.carteadenisip.ro (galeria foto).

Posted 1 year ago #
  12. MetalAna
    Member

io nu cred k a fost asa"minunat"la artmania...totu a fost:|:|:|....in primu rand(nush dak asa a fost sau asa au fost nevoiti)dar au parut ca vor sa scape mai repede sa-si ia banii...citez"au avut amabilitatea de a-si reprograma recitalu in locul celor de la Haggard"...dak asta e amabilitate,sa-si dezamageasca fanii kre au dau special 750 mii pt zua de samb pt a-i vedea,pt a-i auzi o ora...iar vineri recitalu lor a durat in jur de juma de ora...ce-i asta?tot ce vreau sa zic ca nu a fost deloc un concert reusit...si sper din toata inima sa se redreseze...vreau sa aud din nou tobele alea si solourile geniale...

Posted 1 year ago #
  13. Manuella
    Moderator

deschide mai bine urechile şi ai să le auzi Ana! :) Cargo nu şi-a schimbat instrumentaţia ÎNCĂ... tot ce au cântat la Sibiu, aia cântau şi înainte... piesele de pe albumul nou nu le cântă încă, până la concertul mare de lansare;)

Posted 1 year ago #
  14. KARELIA
    Moderator

serios????? adica MetalAna vrei sa credem ca numa' pt Cargo ai fost la Artmania? ma lasi? ca nu pot sa cred asa ceva! adica nu ai fost pt Anathema, My Dying Bride in primul rand si ai fost NUMAI pt Cargo? la un asa festival cu asa nume pe afis, chiar nu pot sa cred ca tu ai fost numai pt Cargo. inseamna ca nu esti deloc asa Metal cum te lauzi in nick. poate ai fost SI pt Cargo, ceea ce e altceva.

Posted 1 year ago #
  15. si sa te documentezi inainte de a voma .... (de ex. de ce au cantat 30 min...)

Posted 1 year ago #
  16. am postat si poze cu CARGO la ARTMANIA la www.carteadenisip.ro

Posted 1 year ago #
  17. iuliana
    Moderator

ARTMANIA la TVR2

...... Festivalul Artmania va fi transmis pe TVR2 dupa cum urmeaza:

27 iul. 07, ora 22.10, TVR 2:

ARTMANIA II (15 - 17 iulie 2007, Sibiu), filmul festivalului.

Secvente de pe parcursul desfasurarii festivalului, intre care interviuri cu liderii grupurilor, organizatori, fani, conferinte de presa, lansarea cartii biografice NIGHTWISH, inregistrari din concertele ALTAR, CELELALTE CUVINTE, CARGO, ANATHEMA (Marea Britanie), TAROT (Finlanda), THE GATHERING (Olanda), MY DYING BRIDE (Marea Britanie), WITHIN TEMPTATION (Olanda), LUNA AMARA, VITA DE VIE, AFTER FOREVER (Olanda), IRIS. Muzicieni intervievati: Andy Ghost, Calin Pop, Adi Barar, Daniel Cavanagh, Marco Hietala, Aaron Stainthorpe, Sharon den Adel si Robert Westerholt, Sorin Moraru si Mihnea Blidariu, Sorin Danescu si Sorin Tanase, Floor Jansen, Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu si Doru Borobeica.

1 aug, ora 18.30 / reluare 0.50, TVR 2:

Festivalul ARTMANIA II, 15 - 17 iunie 2007, Sibiu.

Secvente din recitalurile CELELALTE CUVINTE, CARGO si ANATHEMA (Marea Britanie), interviuri cu Calin Pop, Adi Barar si Daniel Cavanagh.

2 aug, ora 18.30 / reluare 0.50, TVR 2:

Secvente din recitalurile TAROT (Finlanda) si IRIS, interviuri cu Marco Hietala, Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu si Doru Borobeica.

3 aug, ora 18.30 / reluare 0.50, TVR 2:

Secvente din recitalurile ANATHEMA (Marea Britanie) si AFTER FOREVER (Olanda), interviuri cu Daniel Cavanagh si Floor Jansen.

3 aug, ora 24, TVR 2:

Secvente din recitalurile ALTAR, VITA DE VIE si MY DYING BRIDE (Marea Britanie), interviuri cu Andy Ghost, Sorin Danescu, Sorin Tanase si Aaron Stainthorpe.

sursa www.metalhead.ro

Posted 1 year ago #
  18. macar ca mai dau si informatii, printre aberatii, dobitocii aia. thanks Iuli ;)

Posted 1 year ago #
  19. Gabriela
    Member

20. shavy
    Member

sunt din sibiu.. si am fost la artmania..in toate 3 zilele.. si pot spune ca nu este vina organizatorilor ca , cargo au avut 30 de minulte de canta.. si nici nu mi se pare drept sa va luati (prea tare )de metalhead.. intelegeti ca metalhead sunt axati pe metal.. nu pe rock.. si de accea si dau mai multa importanta metalului.. cargo canta super.. si la artmania.. singuri de vina au fost haggard.. si ma doare sa spun asta.. dar asa este.. ei trebuiau sa vina in prima zi si cargo in a 2 zi trebuiau sa inchida.. dar pianistul si-a rupt mana si nu au mai venit... mi pare rau si imi aduc f f bine aminte ce am simtit cand am afla pentru ca imi plac haggard foarte mult.. si numai mie.. deci .. cargo s-au vazut nevoiti sa faca asta.. si cu toata ca au avut putin timp.. au fost cei mai aplaudatii... sper ca anul viitor nu se mai intampla... cargo are the best... for ever and ever...:)

Posted 1 year ago #
  21. KARELIA
    Moderator

shavy gresesti! si eu am lucrat in presa scrisa, deci cam aceeasi chestie, numa ca nu era online era pe hartie. si, daca scrii numai despre o anumita chestie (in speta metalul), nu te bagi in alte chestii (in aceeasi speta, stilul cargo) pt ca dai in penibil.
    nenea de pe metalhead e varza. daca nu stie ce inseamna cargo, ce canta si care e treaba cu ei, cel mai indicat era sa taca. iar daca a facut cronica la artmania trebuia sa scrie numai de trupele "metal" prezente acolo (adica alea de afara, in creierii lui), pt ca daca si the gathering sau anathema sunt metal........
    deci, ideea e aceeasi: omul e praf! daca te depaseste subiectul te abti. e mai indicat.

Posted 1 year ago #
  22. My Dying Bride nu e nici rock nici metal, e o varza. Within Temptation e o chestie mainstream, sa zicem usor de digerat, easylistening, nicidecum metal. Anathema e rock ambiental, chiar progresiv alocuri. The Gathering e pop. Tarot a fost singura trupa metal acolo, hai sa o zicem pe fatza ... ii puneam cap de afis, clar. Aia de la Metalhead is niste plini de ei care bat campii, traiesc in universul lor fictiv si nici nu-si dau seama macar ... ei detin adevarul suprem, aia de la Kerrang sau alte reviste rock de afar is niste loseri pe langa ei, ce stim noi.... vai de capul nostru.

Posted 1 year ago #
  23. KARELIA
    Moderator

24. KARELIA
    Moderator

25. KARELIA
    Moderator

Festivalul Artmania continuă la Sibiu, iar ediţia din acest an va aduce publicului, în perioada 18-20 iulie, artişti ca Tiamat, Agua de Annique, Atrocity şi Leaves Eyes.

www.evz.ro

Posted 5 months ago #
  26. v-max
    Member

Atrocity si Leaves Eyes... evident ca sunt ambele trupe la Artmania :))

Posted 5 months ago #
  27. KARELIA
    Moderator

28. Gamma Ray rules ;)

Posted 5 months ago #
  29. KARELIA
    Moderator

:)
    da, cica sunt confirmati si ei.

Posted 5 months ago #
  30. iuliana
    Moderator

Artmania muta locatia festivalului

Cea de-a treia editie a ARTMANIA Festival se va tine, in acest an, in Pavilionul 2007, situat in centrul Sibiului. Modificarea locatiei este valabila exclusiv pentru editia 2008.

http://www.metalhead.ro/Stire-Artmania_muta_locatia_festivalului-7826.html

Posted 5 months ago #

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.