Aceste texte au fost culese de pe fostul portal www.apropo.ro

CARGO - PRESS RELEASE


10/05/1994
Pe stadionul "Dinamo" va avea loc īntre 10-12 iunie, Festivalul International "Skip Rock '94"

Total Service va organiza īn perioada 10-12 iunie Festivalul International "Skip Rock '94", a anuntat la o conferinta de presa Dorian Ciubuc, directorul acestei firme. Festivalul se va desfasura sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, cu sprijinul companiei TAROM. Timp de trei zile, vor concerta pe stadionul "Dinamo-Victoria" din Capitala, renumite formatii de rock din tara si din strainatate: "Quartz", "Conexiuni", "Compact", "Mystic Game", "Saxon" (10 iunie), "Metrock", "Tectonic", "Iris", "CARGO", "Krypton" (11 iunie) si Ioan Pascu & "Blue Workers", "Directia V", "Holograf", "Jethro Tull" (12 iunie). Spectacolele vor fi prezentate de Florian Pitis, iar īn seara de 11 iunie este posibil sa vina si prezentatoarea postului de televiziune MTV, Vanessa Warwich. Organizatorii au dezvaluit ca spectacolele se vor desfa sura pe o scena modulara, ceea ce constituie o premiera romāneasca (ea a fost fabricata la Timisoara si se poate monta īn 12 ore). Materialul acestor concerte va contitui, probabil, continutul unui viitor disc. "GD. Total Service" a pus īn vīnzare abonamente" pīna la 25 mai - un abonament costa 15.000 lei, iar dupa 26 mai - 20.000 de lei. Concertele vor fi īnregistrate de Televiziunea Romāna si retransmise ulterior.


13/04/1995
Noul album al grupului "CARGO" va fi lansat pe 6 mai

Pe 6 mai va avea loc lansarea celui de-al doilea album al grupului timisorean "CARGO", intitulat "Destin" si care va cuprinde 11 piese. Multe dintre ele sīnt cunoscute iubitorilor de rock din numeroasele concerte pe care formatia le-a sustinut. Nu vor lipsi melodiile "Destin", "Ielele" si "Tepes", care au stat mult timp īn topurile posturilor de radio bucurestene. Imprima rile au fost realizate īn studioul "Magic Sound Production", īn formula Ovidiu "Kempes" Ioncu - voce, Octavian Pilan - tobe, Adrian Barar - chitar si Ramon Radoslav - bas. Ramon Radoslav este si liderul grupului de death-metal "Ultimatum", din Timisoara. L.P.-ul este editat sub forma de caseta si C.D. si este produs de firma "Vivo". "CARGO" a debutat discografic īn 1993, cu albumul "Povestiri din gara". L.P.-ul s-a bucurat de succes, pe el fiind incluse toate hit-urile trupei: "Povestiri din gara", "Batacanda", "Brigadierii", "1989", "Ana". Pe atunci, basistul formatiei era Raul Dudnic


05/05/1995
Timsorenii de la "CARGO" au lansat un nou album


Īnfiintat īn 1986, "CARGO" si-a lansat joi, 4 mai 1995, ora 19.00, la discoteca "Cafe Cinema", cel de-al treilea album, intitulat "Destin". "Destin" este si titlul piesei celei mai dragi membrilor formatiei, piesa considerata reprezentativa pentru stilul grupului. Membrii formatiei - Adrian Barar (chitara, voce), Ovidiu Ioncu Kempes (voce), Tavi Pilan (tobe), Ramon Radosav (bass, vioara, voce) si Cristian Pup (clape) - afirma ca acest disc aduce īn peisajul muzicii rock un stil mai putin dur decīt cel abordat pe discurile anterioare, pastrīnd, totusi, spiritul propriu. Muzica are la origine teme folclorice. Albumul "Destin" a fost īnregistrat īn studioul "Magic Sound Production" si este produs de firma "Vivo". Tirajul pentru casete este nelimitat, īn functie de vīnzari, iar CD-ul a fost editat īn 500 de exemplare. Alaturi de formatia "CARGO", la lansarea discului au mai fost prezenti numerosi artisti, prieteni ai formatiei, ca Lelut Vasilescu (Compact), Teo Peter (Compact), Vlady Cnejevici (Compact), Cristi Ionic (Metrock), Octav Teodorescu (Octave), ca si directorul artistic al firmei "Vivo", Maria Ilie, care i-a atentionat cu acest prilej pe amatorii de casete sa nu cumpere casete-pirat. Au mai participat Bogdan Negru, patronul studioului "Magic Sound Production", managerul grupului, Sorin Bocereanu si numerosi fani. Vineri, 5 mai, CARGO va fi prezent la Constanta, unde va lansa noul album si va sustine un concert. Pentru bucuresteni, un concert cu noile piese ale formatiei CARGO este programat pe 13 mai, la Sala Polivalenta, cu īncepere de la ora 18.00, īn cadrul maratonului rock, "Vivo Live Rock Night", cu participarea a 14 trupe.


09/05/1995
Maratonul rock din 13-14 mai va reuni peste 20 de formatii

Luni, 8 mai , ora 18.00, la Laptaria Enache, a avut loc conferinta de presa ce constituie avanpremiera galei "Vivo Live Rock Night", organizat īn noaptea de 13-14 mai, la Sala Polivalenta, cu īncepere de la ora 19.00. Nu poate fi precizata ora la care se va īncheia gala, pentru ca, pe līnga cele 14 formatii trecute pe afis, alte opt grupuri si-au mai anuntat aparitia īn concert. Pentru a cīnta "live" si a fi eventual remarcati de public, acesti muzicieni accepta sa evolueze gratis. Spectacolul este organizat de revista "Gasca", VIVO Product, Sabina Product si TVR si īsi propune sa promoveze, īn principal, formatiile care au īnregistrat sau vor īnregistra la firma VIVO. Biletul costa, spun realizatorii, foarte putin: 5000 lei. Şi-au anuntat participarea si doua grupuri straine: "Bloodbath" (Novi-Sad) si "Cuibul" (Chisinau). Acesta din urma are deja trei albume īnregistrate si a efectuat un turneu īn Germania. Dintre trupele romānesti prezente īn concert amintim: "CARGO", "Compact"-Cluj, "Sarmalele reci", "Quartz", "Metrock", "Antract", "Neurotica", "Ura de dupa usa ", "Chin", "Floare albastra", "Rising Shadow", "Acvila" si cele doua "Voltaj" ("Voltaj" si "Voltaj 88"). Fiecare bilet cumparat pentru concert va fi un bilet cīstigator la tombola (tricouri, casete, CD-uri si revista "Gasca").


18/10/1995
La Sala Polivalenta, 10.000 de fani au cīntat īmpreuna cu Iron Maiden

Festivalul "Skip Rock '95" s-a īncheiat cu evolutia celebrului grup "Iron Maiden". A doua seara a festivalului, 17 octombrie, a beneficiat de un public ceva mai numeros ca prima, aproximativ 10.000 de persoane. Pe scena au concertat formatiile "CARGO", "Timpuri Noi" si "Iron Maiden". Recitalul "Iron Maiden" a constituit un adevarat spectacol, atīt prin aranjamentul deosebit al scenei, jocurile de lumini, calitatea show-ului, dar si prin reactia publicului care, timp de aproape doua ore, cīt a durat recitalul, a cīntat toate piesele cu formatia. Desi grupul a venit sa concerteze cu instalatia proprie, sonorizarea a fost destul de slaba. Vocea lui Blaze Bailey a fost palida, se poate spune incomparabil mai slab decīt a fostului vocalist Maiden, Bruce Dickinson. Grupul "Iron Maiden" a prezentat īn recital atīt piese de pe ultimul lor album "The X Factour", cīt si piese de pe celelalte albume. Publicul a fost extrem de receptiv si la piesele noului album. Singurul motiv de suparare al publicului a fost faptul ca Blaze Bailey, dorind sa salute sala, a spus "Buna seara, Budapest", moment dupa care a fost huiduit. Grupul Maiden a concertat la Bucuresti īn urmatoarea componenta : Steve Harris (bas), Dave Murray (ch.), Nicko McBrian (tobe), Janick Gers (ch.) si Blaze Bailey (voce). Mascota grupului, celebrul "Eddie", cu o īn ltime de aproximativ trei metri, a participat la show-ul Maiden doar la ultima piesa. "CARGO" a sustinut un recital exceptional, iar publicul a ajuns la delir īn momentul aparitiei pe scen a lui Ovidiu Ioncu-Kempes, vocalistul formatiei (care a fost victima unui grav accident de circulatie, la 25 iunie 1995). El a iesit din spital, desi starea sa medicala nu e foarte buna, pentru a cīnta alaturi de formatia sa trei melodii: "Batacanda", "Destin" si "Brigadierii". Desi Kempes a suferit doua interventii chirurgicale pe creier, si vorbeste cu multe greseli, el poate cīnta foarte bine. "Timpuri Noi" a avut un recital de 30 de minute, care nu a excelat īn calitate, dar a fost destul de bine primit de public. Grupul si-a modificat componenta, renuntīnd la Maria Radu (backing vocal) si la Marian Moldoveanu (ch.), pe scena Festivalului "Skip Rock '95" concertīnd: Adrian Plesca "Artan" (voce), Dan Iliescu (ch.), Adrian Bortun (bas), Catalin Neagu (tobe). Īn ansamblu, Festivalul "Skip Rock '95" a reprezentat un succes de public, desi organizarea a lasat de dorit. De mentionat īn acest sens este faptul ca doua grupuri care au concertat īn prima seara, "Altar" si "Neurotica", au asteptat la usi ca sa intre īn sala de spectacol, pentru ca cei de la poarta n-au crezut ca sīnt artisti. Ziaristii s-au "bucurat" de acelasi tratament, nu au putut beneficia de informatii īn timpul concertului si au fost ignorati de organizatori.


18/01/1996
Premii muzicale pentru solisti, grupuri pop, rock si pentru cel mai bun album aparut īn 1995

Concertul aniversar UNIPLUS RADIO va cuprinde, īn premiera, decernarea premiilor muzicale, vineri, de la ora 18.30, la Sala Polivalenta.
 Nominalizarile pentru cele 12 categorii la care se vor acorda premii sīnt urmatoarele:
 Cel mai bun grup rock: CARGO, Timpuri Noi, Holograf, Iris, Compact.
 Cel mai bun grup nou: Zob, Class, Night Loosers, The Order, Quo Vadis.
 Solist rock: Cristi Minculescu, Berti Barbera, O.Iancu-Kempes, A.Plesca- Artanu, Dan Bittam.
 Cantautor/folk: Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vali Sterian.
 Solist pop: Gabi Cotabita, Aurelian Temisan, Dan Bittman, Gyury Pascu, Adrian Romcescu.
 Solista pop: Laura Stoica, Loredana Groza, Luminica Anghel, Daniela Gyorfy, Madalina Manole.
 Cel mai bun disc: Loredana - "Nascuta toamna", Timpuri Noi - "De regiune superior", Pasarea Colibri - "Īn cautarea timpului pierdut", Sarmalele reci - "Tara te vrea prost", Voltaj 88 - "Sweet Angel Child".
 Concertul anului: Cerbul de aur, Paul Rodgers/Jan Akerman, Rock '95, Rocmania, Prodigy.
 Publicatii muzicale: "Vox Pop Rock", "Salut", "Heavy Metal Magazine", "Remix", "Top".
 Premiul pentru contributia la dezvoltarea miscarii muzicale.
 Cele mai bune grupuri hard rock (2) - premii acordate cu ajutorul Clubului Hard & Heavy si a revistei Heavy Metal Magazine.
 Nominalizarile sīnt rezultatul unui sondaj de opinie la care au participat 15.000 de ascultatori.
 Īn cadrul spectacolului vor sustine recitaluri live: Loredana, Nicu Alifantis, "Roata", "Sfinx Experience", "Pasarea Colibri", Luminica Anghel, "Class", "Voltaj 88" si altii.
 Prezentatorul acestui spectacol va fi Dan Bittman, solistul grupului Holograf.


13/12/1996
Lansari īn cadrul Tīrgului International de muzica

Edicia Speciala de Craciun a Tīrgului de Muzicava īncepe pe 16 decembrie, la Sala Palatului si se va īncheia pe 20 decembrie, cu spectacolul de lansare a discului "Din darul magilor" - vol. II, īn care vor evolua artistii prezenti īn materialul īnregistrat: Pasarea Colibri, Mircea Rusu Band, Victor Socaciu, CARGO, Narcisa Suciu, Dinu Olarasu, Marcela Saftiuc (revenit din Franta dup 15 ani de absenta), Elena Cārstea. Caseta va fi editata de casa producatoare Roton.
 La aceast editie participa peste 30 de firme din tara si din strainatate, producatoare sau importatoare de discografie, aparatur si instrumente muzicale, echipament de sunet si lumini pentru scena, studio, cluburi si discoteci. Īn cadrul acestei editii vor avea loc multe lansari discografice, iar la finalul Tīrgului, un juriu al presei va acorda premii pentru cea mai interesant lansare, cel mai atragator stand sau pentru alte manifestari desfasurate sub genericul Tīrgul International de Muzica.
 Pentru prima zi a Tīrgului sīnt programate urmatoarele lansari: Vasile Şeicaru - "Romanta īntre doua trenuri" - Casa Alpha Sound; Sweet Kiss - "Casa Cardinal '93"; Nicolae Furdui-Iancu - "Folclor - romante" - Casa Electrecord; Cristina Manoliu - "Noapte sfīnta" - Casa Roton; Swing - "Christmas Song" - Casa Roton.
 Lansarile celei de a doua zile a Tīrgului vor fi: Oana Sīrbu - Casa Metropol; Ştefan Banica jr. - "Te... rock frumos" - Casa Roton; Alma Artex, cu o lansare internationala si Euromusic, cu un grup elvetian, "Taraf Transilvania", care interpreteaza folclor autentic romānesc.
 Miercuri, 18 decembrie, seria lansarilor va fi deschisa de Casa Alpha Sound, cu albumul "Pescaria" al grupului "Phonic Q" din Rīmnicu Vīlcea. O caseta de colinde, īn interpretarea corului liceului pedagogic din Galaci, va reprezenta una din ultimele productii ale casei Dolly Do. Metropol prezint albumul "Din vina ta" al Marianei Anghel, iar East & Art propune un titlu interesant al grupului "Chin": "En- gros". Roton īi aduce "la rampa" pe cei de la "Voltaj", cu "Pericol de moarte".
 Editura Nemira va fi prezenta cu albumul lui Nicu Alifantis, "Nichita" si cu o interesanta caseta, "Sarbatorile de iarna la etniile din Romānia".
 Joi, 19 decembrie, tot Alpha Sound face deschiderea, cu un material semnat de Hans Knal - "By Frontiers". Din nou casa Dolly Do prezinta o caseta de colinde, cu Corul Seminarului Teologic din Galaci. Alma Artex va avea o lansare internationala, dupa care Electrecord propune un nou album cu Irina Loghin. East & Art prezint "O noapte de vis", al grupului Chin, iar Roton lanseaza ultimul CD al grupului feminin de rock "Secret", produs cu CD īn Italia si cu MC īn Romānia si intitulat "A lu' nelu".
 Ultima zi a Tīrgului are īn program 8 lansari. Voltaj '88 cu cele 2 albume, "Obsesii" si "Sweet Angel Child", acum īn varianta CD, produse de Electrecord; Casa Euromistic, cu grupul "Capricorn", East $ Art, cu "Colinde si obiceiuri de iarna " īn interpretarea grupului CARGO, dup care Catalin Tīrcolea va prezenta ultimul sau album de colinde romānesti.


04/07/1997
Festivalul de Muzica rock Top T'97 a ajuns la editia a treisprezecea

La Casa Tineretului din Buzau a debutat Festivalul de muzica rock, Top T'97, editia a 13-a, organizat de Fundatia pentru Tineret Buzau si Directia judeteana pentru tineret si sport, informeaza corespondentul MEDIAFAX.     
 Editia din acest an are loc sub deviza "rock cu norock", purtīnd denumirea oficiala de Top T Vultur Lager Rock Festival. Pe parcursul a trei zile, evolueaza īn competitie 20 de formatii rock din īntreaga tara, premiile fiind oferite de casele de discuri Electrecord (o fata de disc), Roton (album pe casete) si Bestial (album pentru cea mai bun formatie de dum rock). Suplimentar, editura Nemira ofera un premiu pentru cel mai bun text rock, de preferinta īn limba romāna, urmīnd ca textele premiate de-a lungul mai multor editii sa apara īntr-un volum. Ca invitati speciali, la Buzau evolueaza grupurile Voltaj, Nightlosers, Quo Vadis si CARGO.
 Festivalul Top T/97 prilejuieste si o serie de manifestari conexe: conferinte de presa, lansari de disc si doua mese rotunde cu tema "Implicatiile Legii de autor si a drepturilor conexe īn miscarea muzicala", respectiv "Implicarea mass-media īn promovarea produselor fonografice".
 Festivalul Top T de la Buz u a debutat īn 1993, primele nou editii avīnd caracter de concurs pe diverse sectiuni. Aici s-au lansat nume ajunse īn vīrful miscarii romānesti de rock: Octave, Survolaj, Quo Vadis, Conexiuni, Ura de dupa usa, etc. De-a lungul anilor, īn recital au evoluat formatii puternice si artisti consacrati: Iris, Rosu si Negru, Holograf, Compact, Timpuri Noi, Demos, Roata, Sfinx, Celelalte Cuvinte, Sarlamelele reci, Neurotica, Alexandru Andries, Vali Sterian, Dida Dragan, precum si formatii din Republica Moldova si SUA. Ca o recunoastere a valorii festivalului, din juriu au facut parte personalitati de marca din lumea muzicii: Florian Pittis, Florin Silviu Ursulescu, Ion Barda, Titus Andrei, Paul Nanca, Gabi Gombos, Silvia Velicu. Īncepīnd cu editia a 10-a din 1994, s-a renuntat la formula de concurs cu premii, miza īntrecerii fiind posibilitatea de a īnregistra un disc la Electrecord. Astfel, īn 1995 pe disc au aparut Quo Vadis si Floare Albastra, īn 1996 Forceps si Cangren iar īn 1997 Screaming Heads si Of the Lord.


05/05/1997
Grupul R.A.C.L.A. si-a lansat luni al treilea sau album


Grupul de muzic hip-hop R.A.C.L.A a lansat, luni, la orele 14.00, la Magazinul Muzica, cel de-al treilea album intitulat "Cei care te calc pe cap".
 Componencii trupei - Krash (Kreativ Rappa Againnst Sum Hustlaz), zis ai Rīmaru (26 ani), ai Demo (25 ani) - au mai īnregistrat dou albume īn anul 1995. Acestea sīnt "Rap-sodia Efectului Defectului" ai "Incursiune īn real". Stilul definit de grupul R.A.C.L.A. este potrivit acestora numit "mahala cu elemente de hardcore, turbo-raggamuffin ai supercalifragilistice". Piesa "Anarhia", prezent pe noul album, este realizat în colaborare cu grupul rock CARGO. Materialul muzical este editat de Casa de Discuri East&Art


07/07/1997
Festivalul de muzi rock Top T'97 la final

Marele premiu al Festivalului de muzic rock Top T'97 a fost cīatigat de grupul Horizont din Sf. Gheorghe, informeaz corespondentul MEDIAFAX.
 Premiul const īn īnregistrarea, distribuirea ai promovarea unui album ai a fost oferit de Roton Music. Alte premii au fost obcinute de grupul Teuton (Piatra Neamc), grupul God (Timiaoara) ai grupul Taine (Bucuresti). Premii onorifice au primit Constantin L puaneanu (God) - cel mai bun vocalist; Adi T b caru (Taine) - cel mai bun baterist; Marian Ungureanu (Cronos) - cel mai bun instrumentist - clape ai Kalman Makkay (Horizont) - cel mai bun chitarist.
 Trupele Negura Bunget, Interitus Day, Voltaj, Implant Pentru Refuz, Screaming Heads, Nightlosers, Destroyer, Psycho, Symphony, CARGO ai Que Vadis au suscinut recitaluri.
 Īn cadrul festivalului au fost lansate ai o serie de albume: "Top T'97", "Raw" (Destroyer), "Zirnindu-se" (Negura Bunget), "Silent Fall" (Psycho Symphony), "Dreams" (Horizont), "Connect With Me" (Quo Vadis).
 Festivalul de muzic rock Top T'97 a avut loc în perioada 3-5 iulie la Casa Tineretului din Buz u.


06/02/1998
Şase trupe rock din Europa Centra si de Est s-au īnscris la "Ex-Comunism Rock Festival"


Şase trupe rock din Europa Central si de Est s-au īnscris, pīna īn prezent, la manifestarea "Ex-Comunism Rock Festival", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Paul Nanca, presedintele Fundatiei Culturale Phoenix. Cele sase trupe care au semnat contracte cu organizatorii festivalului - Fundatia Phoenix si canalul francez de televiziune MCM - pentru recitaluri īn cadrul primei editii a manifestarii sīnt Axident - Republica Moldova, Great Sorrow - Rusia, Krabathor - Cehia, Gods Tower - Bielorusia, Wellington - Ungaria si Gasna Comora - Iugoslavia.
 Organizatorii festivalului negociaza īn acest zile cu alte trei trupe din Polonia, Germania si Ucraina. Recitalurile formatiilor straine vor dura aproximativ 40 de minute de fiecare trupa.
 Paul Nanca a mai precizat ca dintre trupele romānesti de gen si-au anuntat participarea īn recital formatiile Timpuri noi, CARGO, Vita de Vie si Neurotica.
 "Ex-Comunism Rock Festival" va avea loc īn perioada 23-26 aprilie la Sala Polivalenta din Bucuresti


05/03/1998
CARGO, Sarmalele Reci, Neurotica, Timpuri Noi, Holograf, Loredana Groza si Direccia 5 vor lansa noi albume


Formatiile CARGO, Sarmalele Reci, Neurotica, Timpuri Noi, Holograf, Directia 5 si solista Loredana Groza vor lansa īn aceast primavara noi albume, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Victor Dobre, directorul Casei de discuri Media Pro Music.
 Singurele trupe ce au fixat numele noilor aparitii discografice sīnt Neurotica - "Bio" si CARGO - "Ziua Vrajitoarelor". Toate albumele ce vor fi lansate contin cīte 11 piese, dintre acestea o mare parte fiind remix-uri ale unor melodii devenite hituri precum "Dincolo de nori" sau "Maricica"


07/05/1998
Formatia "CARGO" va concerta la Club A din Bucuresti

Formatia "CARGO" va sustine un concert luni, 11 mai, ora 22.30, la Club A din Bucuresti.
 Formatia este una dintre cele mai cunoscute trupe de muzica rock, iar succesul la public este demonstrat de numarul mare de vīnzari - peste 430.000 de unit ci (casete ai compact-discuri) īnregistrat īn ultimii ani.
 "CARGO" are īn componenta pe Adrian Barar (voce, chitara), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrisan (chitara si voce), Octavian Pilan (tobe), Alin Achim (bass) si Cristian Pup (clape).
 Pretul unui bilet de intrare la concert este de 15.000 lei.
 Trupa "CARGO" a lansat pīna īn prezent trei albume - "Povestiri din gara" (1993), "East Meet West" (1993 - SUA) si "Destin" (1993). Membrii formatiei au aparut cu diferite melodii pe compilatiile "Romanian Ballads", "Unplugged Romānia", "Romanian Rock Hits", "Din Darul Magilor" si "Colinde si obiceiuri de iarna".
 Formatia a participat, printre altele, la Festivalul Rock, editiile 1991, 1992 si 1993, Skip Rock, editiile 1994 si 1995, Cerbul de Aur - 1996, Assos Music Live - 1997 si altele.


07/05/1998
HARD'N HEAVY-CONCERTE / Formatiile Krypton, CARGO, Quo Vadis si Celelalte Cuvinte vor cīnta la Clubul Hard'n Heavy īn Bucuresti

Formatiile Krypton, CARGO, Quo Vadis si Celelalte Cuvinte vor sustine īn perioada 8-22 mai o serie de concerte la clubul bucurestean Hard'n Heavy.
 La data de 13 mai, ora 21.00 solistul Dinu Olarasu īsi va lansa albumul "Pur si simplu", editat de Casa de discuri Tempo Music.
 Programul concertelor este urmstorul:
 - 8 mai, ora 22.00 - Krypton;
 - 10 mai, ora 22.00 - Tony McManus (Scocia);
 - 12 mai, ora 22.00 - CARGO;
 - 13 mai, ora 21.00 - lansare Dinu Olarasu;
 - 15 mai, ora 22.00 - Quo Vadis;
 - 22 mai, ora 22.00 - Celelalte Cuvinte.


15/07/1998
Trupa CARGO lansea albumul "Ziua vrajitoarelor"

Trupa timisoreana CARGO lanseaza , vineri, la Club A, albumul "Ziua vrajitoarelor", produs de Media Pro Music, īn varianta caseta audio si compact-disc.
 Cel de-al patrulea album CARGO a fost īnregistrat īn componenta: Adrian Barar - chitara, Ovidiu Ioncu Kempes - voce, Cristian Pup - voce, Adrian Igrisan - chitara, voce, Alin Achim - bas, Octavian Pilan - tobe si Ramon Radosav - bas, si contine 11 melodii.
 Īnfiintat īn 1986, la Timisoara, de Adriana Barar, formatia "CARGO" a devenit īn anii '90, una dintre cele mai importante trupe din rock-ul autohton. Considerat la īnceput de catre criticii muzicali drept o formatie care n-a facut altceva decīt sa preia stilul grupului Phoenix, CARGO a demonstrat ca are personalitate si un stil muzical propriu. Primele succese ale trupei au fost melodiile "Ana" si "Doi prieteni", care au aparut pe un single editat īn Franta, īn 1990.
 Primul album CARGO - "Povestiri din gara", a fost lansat, īn 1992, sub forma de LP si caseta audio. Al doilea material muzical semnat CARGO, "Destin", a aparut īn 1995 sub forma de caset audio si compact-disc. Īn acelasi an a fost reeditat si primul album, pe caseta audio. CARGO a īnregistrat un material "Colinde si obiceiuri de iarna".
 Trupa CARGO va sustine un concert la Clubul Keoke sīmbata, la ora 21.00.


07/12/1998
Peste zece mii de tineri au participat la spectacolul de decernare a premiilor Ballantines

Peste zece mii de tineri bucuresteni au participat duminica seara la spectacolul de decernare a premiilor Ballantines, care a reunit pe scena Salii Polivalente cei mai buni solisti si cele mai bune formatii ale anului.
 Dan Bittman a fost vedeta acestui spectacol, obtinīnd cele mai multe distinctii si fiind declarat Cel mai bun solist al anului. Ca membru al formatiei Holograf, Dan Bittman a mai primit, alaturi de colegii sai, dou distinctii, pentru Cea mai buna trupa rock si pentru Cea mai bun melodie a anului, "Ti-am dat un inel".
 Juriul acestor premii, format din publicul care a votat prin telefon sau īn scris, a decis ca Loredana Groza este Cea mai bun solist a anului. Ea mai cīstigat, alaturi de Directia 5, premiul pentru Cea mai buna trupa pop, īn timp ce BUG Mafia si 3rei Sud Est au fost declarate Cele mai bune trupe hip-hop si, respectiv, dance.
 Prezenta pe scena a unor solisti si formatii precum Loredana, Paula Seling, Holograf, CARGO, Parlament, Class, Neurotica, Timpuri noi, Zob, Sarmalele Reci, BUG Mafia au facut ca pentru prima oara īn Romānia cele mai sonore nume din diverse genuri muzicale sa se reuneasca īn acelasi spectacol, care a culminat cu recitalul suscinut de trupa Sash.
 La un asemenea regal muzical, transmis īn direct la PRO TV, tinerii bucuresteni s-au grabit sa raspunda venind īn numar foarte mare. Multi dintre cei care nu au mai gasit bilete au asteptat īn fata Salii Polivalente pīna la sfīrsitul spectacolului, sperīnd sa reuseasca sa vad macar ultima parte.


17/07/1998
Trupa CARGO si-a lansat albumul "Ziua Vrajitoarelor"

"Ziua vrajitoarelor", ultimul album al grupului timisorean CARGO, a fost lansat, vineri, la Club A.
  Victor Dobre, directorul Media Pro Music, firma care a produs si editat acest album, a anuntat, cu acest prilej, ca pīna la sfīraitul acestui an vor fi refacute digital si reeditate toate albumele CARGO: "Povestiri din gara", "Destin" si "Colinde si obiceiuri de iarna". Victor Dobre a mai mentionat ca se proiecteaza turnarea de videoclipuri pentru unele piese, īn primul rīnd pentru "Ziua vrajitoarelor".
 Albumul "Ziua vrajitoarelor" include 11 piese, printre care "Anarhia", "Apocalipsa", "Zi de zi", "Ochii din sertar" "Nu mai am tigari" si altele. Comercializarea acestei noi realizari discografice CARGO a īnceput pe 24 iunie, data la care, īn calendarul ortodox, se sarbatoreste Noaptea Sīnzienelor sau Dragaica.
 Ca si pe albumele anterioare, īn cele mai noi piese ale muzicienilor timisoreni se conserva filonul folcoric, miturile si credintele romānesti. Tematica noilor productii īncearca īnsa sa migreze spre actualitate, reflectīnd īn continuare credinta liderului Adrian Barar, aceea ca muzica sa "trebuie sa oglindeasc pamīntul pe care calcam".
 "Ziua vrajitoarelor", lansat īmpreuna cu un "Jurnal de Bord" realizat de Adrian Barar, este cel de-al patrulea album CARGO, dupa "Povestiri din gara" (1992/95), "Destin" (1995) si "Colinde si obiceiuri de iarna" (1996).
 Trupa CARGO va sustine sīmbata, de la ora 21.00, un concert la baza de agrement Keoke, iar duminica, de la ora 22.00, un alt concert, īn Club A.
 Format la īnceputul anului 1986, la initiativa chitaristului Adrian Barar, trupa CARGO īi are īn prezent īn componenta pe Adrian Barar (chitar ), Ovidiu Ioncu Kempes (vocal), Octavian Pilan (tobe), Cristian Pup (clape), Adrian Igrisan (chitara /voce) si Alin Achim (bas).
 Pīna īn prezent, casa de discuri Media Por Music a mai editat albumele "Generatia Pro", "Craciun magic cu Abracadabra", "Basca abundentei - Timpuri noi", "Bucate alese - Sarmalele Reci" si "Asculta-ti muzica - Generatia Pro", compilatie underground. Printre proiectele acestei case de discuri se numara albume realizate de Holograf, Sarmalele Reci si Loredana Groza, precum si caseta "Cutia cu gaite", apartinînd grupului condus de Viorel Gaita.


05/05/1999
Fanii romāni au, dupa 20 de ani, un dictionar de pop, rock si folk adus la zi

Tinerii din Romānia, iubitori ai genurilor rock, folk si pop, īsi pot perfectiona cunostintele muzicale cu ajutorul unui dictionar, lansat marti, de Humanitas, la Marul de Aur.
 Smaranda Oceanu Bunea, Dana Papadima si Victor Socaciu, care au prezentat lucrarea, au reliefat volumul imens de munca depus de autori, Daniela Caraman Fotea si Cristian Nicolau. Ei au mai remarcat faptul ca acum, la īmplinirea a 30 de ani de la festivalul de la Woodstock si la 20 de ani de la aparitia "celui mai recent" dictionar de rock din Romānia, tinerii care apreciaza acest gen de muzica aveau nevoie de un īndrumar īn vastul domeniu pe care rock-ul īl genereaza.
 Volumul, tiparit īn doua mii de exemplare, contine peste o mie de articole. Fenomenul muzical rock, clasic sau hard, progresiv sau heavy metal, este prezentat prin pionierii genului, Bill Haley, Buddy Holly, Bo Didley, prin muzicienii adulati de public, Elvis Presley, Beatles, Rolling Stones sau megastaruri contemporane ca Eric Clapton, Elton John, Pink Floyd. Autorii nu uita nici asa-zisele "aparitii comerciale" gen Spice Girls, Backstreet Boys sau Kelly Family. Ei considera genuri precum disco, rap, reggae, rave drept prelungiri ai rock-ului, si le trateaza īn articole bogate īn informatii.
 De o prezentare interesanta beneficiaza si reprezentantii autohtoni ai genurilor: de la "legendarii" Sincron, Phoenix, Sfinx, la clasicii genului Holograf si Iris, la modernii clasicizati CARGO, Timpuri Noi si pīna la cei care īnca īsi cauta calea: Class, Sarmalele Reci sau T-Short. Munca autorilor a tins īn asemenea grad spre exhaustivitate, īncīt nu au fost omisi nici Cornel Fugaru, Victor Socaciu, Ştefan Hrusca sau Alexandru Andries.
 Dictionarul īi mai mentioneaza pe principalii realizatori de emisiuni radio si tv, marii producatori de discuri si organizatori de show-uri, marile companii care activeaza pe piata.

 


 

12/09/1999
Casa de discuri Roton a lansat pe piata compilatiile "Cu fulgi cu tot", "Beautiful Christmas", "Here Comes Santa Claus" si "Merry Mambo X-Mas"

Casa de discuri Roton a lansat pe piata, zilele trecute, mai multe compilatii pentru sarbatori, intitulate "Cu fulgi cu tot", "Beautiful Christmas", "Here Comes Santa Claus" si "Merry Mambo X-Mas".
 Albumul "Cu fulgi cu tot", editat sub forma de caseta audio si compact-disc, cuprinde piese folk de sezon interpretate de Mircea Baniciu - "Zori de zori", Mircea Vintila - "Cetina, Cetina", Nicu Alifantis - "Asta-i seara serilor", Cristian Paturca - "Tu esti iarna", Horia Stoianu - "Alaturi de ai nostri", Dinu Olarasu - "Tu daca vrei", CARGO - "Colinda".
 Pe compilatia pop de colinde internationale "Beautiful Christmas" (caseta audio) figureaza, printre altele, melodii originale ale interpretilor Lutricia McNeal - "When A Child Is Born", Frank Sinatra - "Silent Night", Demis Roussos - "Amazing Grace", Andy Tielman - "Winter Wonderland", Ronn Moss - "Please Come Home For Christmas", Schae Harrison - "Last Christmas", Bobby Eakes & Jeff Trachta - "Happy New Year".
 "Here Comes Santa Claus" (caseta audio) este o compilatie-colectie a celor mai frumoase colinde internationale cîntate de Nat King Cole - "Mrs.Santa Claus", Louis Amstrong - "Christmas In New Orleans", Bing Crosby & Frank Sinatra - "Jingle Bells", Chuck Berry - "Run Rudolph Run", Mahalia Jackson - "Silent Night, Holly Night", Judy Garland - "Winter Wonderland", Frank Sinatra - "Mistetoe And Holly".
 Compilatia "Merry Mambo X-Mas" (caseta audio) contine, dupa cum precizeaza casa producatoare, Mambo-colinde care "vor încalzi" sufletele românilor de sarbatori. Printre piesele prezentate se numara "Mambo Jingle Bells", "Oh Come All Ye Faithful (Come On Let's Do The mambo)", "What Child Is This", "Joy To The World Of Mambo" si "The First Mambo Noel".
 Reprezentantii casei de discuri Roton au mai declarat ca, în luna decembrie, vor mai fi lansate albumele "Visul tobosarului", semnat de Ovidiu Lipan-Tandarica si un "Best Of..." al cantautorului Victor Socaciu.


01/22/1999
Serbarile zapezii se desfasoara la Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal

Serbarile zapezii se desfasoara, între 16 si 20 februarie, la Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal, si includ jocuri si concursuri specifice sezonului, precum si spectacole artistice si de divertisment.
 În cele aproape cinci saptamîni de desfasurare sustin concerte Project K1, Laura Stoica, Iris, Parlament, Talisman, CARGO, Compact, Vama Veche, Secret, T-Short si 3rei Sud-Est.
 Participantii la serbari se pot înscrie la concursuri de schi, slalom paralel, snowboard, fotbal pe zapada si stafeta. Copiilor li s-au pregatit jocuri precum "Baba oarba printre jaloane", "Scufita Rosie pe zapada" si "Oameni de zapada".
 Serbarile zapezii au fost organizate, pentru sezonul de iarna 1998/1999, de catre Grupul Millenium, înfiintat în luna noiembrie a anului trecut. Acesta si-a propus sa realizeze o serie de programe menite sa promoveze valorile culturale, artistice si turistice românesti.
 Grupul Millenium este alcatuit din Consortiul local Busteni, asociatie non profit care deruleaza programe concrete pentru dezvoltarea vaii superioare a Prahovei, BTT, Izexim Group, firma specializata în derularea de programe de promovare, si B&C Consulting, agentie de relatii publice.


 

05/21/2000
PRO FM-KEOKE-PROPAGANDA/ La Keoke va începe din nou "Propaganda PRO FM"

Propaganda PRO FM, cel mai mare concert organizat vreodata în România, se va desfasura, la sfîrsitul saptamînii viitoare, vineri, sîmbata si duminica, la Baza Keoke, se arata într-un comunicat remis, duminica, agentiei MEDIAFAX.
 În urma cu cîteva saptamîni, cînd a implinit 7 ani, PRO FM a promis ca va organiza un concert care va marca evolutia de la vechi la nou, un eveniment în cadrul caruia se va evidentia, dupa cum se afirma în comunicat, "diferenta dintre atunci si acum, dintre alb-negru si color, dintre demodat si la moda, dintre auster si plin de viata, dintre învechit si modern, pentru ca ’89 reprezinta, pentru multe domenii de activitate, momentul în care s-a luat totul de la zero".
 Pe scena special amenajata în Baza Keoke vor concerta nu mai putin de o suta de trupe. Fiecare oras din reteaua PRO FM va fi reprezentat de catre o formatie aleasa de ascultatorii din localitatea respectiva, care va veni la Bucuresti însotita de un grup de sustinatori.
 Fiecare zi va fi dedicata unui gen muzical. Astfel, vineri, pe scena se va canta hip-hop, sîmbata dance, iar duminica rock.
 Ziua hip-hop va fi deschisa de "XXL si 10 grei". Sîmbata, ziua dance va incepe cu ASIA, iar ultimii care vor cînta vor fi Future Groove. În ultima zi a concertului, duminica, dupa ce pe scena se vor perinda cele mai bune trupe rock, în incheiere vor putea fi ascultati CARGO.
 Realizatorii ProFM împreuna cu Vita de Vie vor interpreta, la începutul fiecarei zile, o piesa special compusa pentru acest eveniment. Tot ei vor fi cei care vor introduce în scena fiecare trupa.
 Concertele se vor încheia cu doua evenimente menite sa reprezinte aceeasi opozitie vechi-nou: All My Music Disco (discoteca pe malul lacului) si Cenaclul PRO FM (cîntece folk la foc de tabara). De asemenea, în jurul scenei vor fi organizate, în timpul pauzelor sau chiar în timpul concertului, mici evenimente în cadrul carora noul si vechiul se vor afla fata în fata: Steaua fara nume /All My Music (karaoke), Graffiti / desene cu creta pe asfalt, Panoul de Onoare, Cornete/Darts, Şotron / Snake.


 

05/25/2000
Peste 175 de mii de spectatori sînt asteptati la Propaganda PRO FM

Propaganda PRO FM, cel mai mare concert organizat vreodata în România, care va începe vineri, la Baza Keoke, asteapta peste 175 de mii de spectatori în cele trei zile si trei nopti de desfasurare, se arata într-un comunicat remis, joi, agentiei MEDIAFAX.
 Evenimentul va marca, dupa cum apreciaza organizatorii, "evolutia de la vechi la nou", în cadrul caruia se va evidentia "diferenta dintre atunci si acum, dintre alb-negru si color, dintre demodat si la moda, dintre auster si plin de viata, dintre învechit si modern, dintre înainte de ’89 si dupa ‘89".
 Cele trei zile de muzica sînt destinate, fiecare, cîte unui curent muzical, publicul putînd asculta hip-hop (vineri), dance (sîmbata), rock (duminica).
 Pe scena vor urca cele mai bune 100 de trupe românesti, dintre acestea 12 formatii urmînd sa reprezinte tot atîtea orase din reteaua PRO FM, ele fiind alese de catre ascultatori. Fiecare trupa din tara va veni la Bucuresti însotita de cîte o "delegatie" de sustinatori.
 "Este un eveniment legat de aniversarea radioului, o continuare a campaniei Anul VII, Era Noastra. Este momentul în care întreaga mare echipa a radioului se reuneste, deoarece echipa PRO FM înseamna oamenii aflati de o parte si de alta a microfonului, ascultatorii si DJ-ii. Reeditarea Propagandei PRO FM este declaratia noastra ca acest eveniment va deveni un punct de reper în show biz-ul românesc, un standard de calitate, sub care nimeni nu o sa-si permita sa coboare", a declarat Cristian Dicianu, director PRO FM. 
 Propaganda PRO FM va fi deschisa, vineri, la ora 17.00, de catre George Vintila. El va fi urmat de grupul realizatorilor PRO FM: Mihai Dobrovolschi si Vali Barbulescu, toti solisti, Cristi Schnebli la keyboards, Andi Moisescu la tobe, Vlad Craioveanu la bass, Marius Dobre la chitara. Ei vor interpreta cîntecul Propagandei, special compus pentru acest eveniment de Vita de Vie. În cadrul Propagandei, Zob si Andi Moisescu vor cînta "Balada Chiorului", care îi va asigura debutul oficial în muzica realizatorului de radio si televiziune.
 Spectatorii vor putea lua parte, în fiecare zi, timp de patru ore, la diverse jocuri dotate cu premii: "Steaua fara nume/All my music", "Graffiti/Desene cu creta pe asfalt", "Cornete/Darts".
 Din tara vor veni formatiile La Fiesta (Arad), Tips (Alba Iulia), Karma (Slatina), Infra (Costinesti), Conexiuni (Brasov), Sounds You Cannot Hear (Hunedoara), M-Body (Buzau), I-Q-High (Cluj), Gral (Oradea), Oh Mama (Tg Mures), Out of Time (Baia Mare) si El Negro (Ploiesti).
 Printre trupele care vor putea fi ascultate vineri se numara Verssus, Gabriella, Da Hood Justice, Don Baxter, Puterea Cuvîntului, Sotto Intesso, La Familia. Sîmbata vor urca pe scena Boombastic, Boysonic, Valahia, Puls, ASIA, Exotic, Latin Express, Ro-Mania, Van Noizz, Genius, 3rei Sud Est, K 1, No Comment. Duminica, va fi rîndul unor formatii precum Ora Exacta, Defect, Taxi, Voltaj, Bere Gratis, Laura Stoica, Proconsul, Nicola, Parlament, Sarmalele Reci, Antract, Supermarket, Vank, Directia 5, Vita de Vie, Zob, 1-Q Sapro, CARGO.


 

05/29/2000
KPeste 3500 de pungi de floricele si noua mii de litri de bere au fost consumate de participantii la Propaganda PRO FM

Peste 3500 de pungi de floricele si noua mii de litri de bere au fost consumate, la baza Keoke, în cele trei zile de concerte "Propaganda PRO FM", cea mai mare manifestare organizata vreodata în România.
 Dupa ce vineri seara si sîmbata cîteva mii de persoane au luat parte la concertele hip-hop si dance, duminica manifestarea a continuat cu recitalurile celor mai bune formatii rock din România. Printre acestea s-au numarat Ora Exacta, Defect, Taxi, Voltaj, Bere Gratis, Laura Stoica, Proconsul, Nicola, Parlament, Sarmalele Reci, Antract, Supermarket, Vank, Directia 5, Vita de Vie, Zob si CARGO. Cel mai asteptat moment al zilei "rock" a fost debutul muzical al lui Andi Moisescu. El a cîntat alaturi de formatia Zob piesa "Balada Chiorului".
 Evenimentul "Propaganda PRO FM" a marcat, dupa cum au apreciat organizatorii, "evolutia de la vechi la nou", în cadrul caruia s-a evidentiat "diferenta dintre atunci si acum, dintre alb-negru si color, dintre demodat si la moda, dintre auster si plin de viata, dintre învechit si modern, dintre înainte de ’89 si dupa ‘89".
 "Este un eveniment legat de aniversarea radioului, o continuare a campaniei Anul VII, Era Noastra. Este momentul în care întreaga mare echipa a radioului se reuneste, deoarece echipa PRO FM înseamna oamenii aflati de o parte si de alta a microfonului, ascultatorii si DJ-ii. Reeditarea Propagandei PRO FM este declaratia noastra ca acest eveniment va deveni un punct de reper în show biz-ul românesc, un standard de calitate, sub care nimeni nu o sa-si permita sa coboare", a declarat Cristian Dicianu, director PRO FM. 
 Pe scena au urcat în cele trei zile cele mai bune 100 de trupe românesti, dintre acestea 12 formatii reprezentînd tot atîtea orase din reteaua PRO FM, ele fiind alese de catre ascultatori.
 Manifestarea a fost lipsita de incidente. Accesul publicului cu vîrste mai mici de 18 ani sau al persoanelor cu copii a fost interzis.


 

07/05/2000
Aproximativ 30 de formatii sînt asteptate sa concureze la Festivalul concurs de muzica rock Top T

Aproximativ 30 de formatii sînt asteptate sa concureze la Festivalul concurs national de muzica rock Top T, care va avea loc la Casa Tineretului din Buzau între 27 si 29 iulie.
 Pîna acum, conform declaratiilor organizatorilor, s-au înscris aproximativ 15 trupe din toata tara, însa lista ramîne deschisa pîna la 10 iulie. Dosarul de înscriere, care trebuie sa contina o caseta sau un CD demo, un Curriculum Vitae si o fotografie a trupei, poate fi trimis pe adresa Fundatiei pentru Tineret, Str. Mesteacanului nr. 1, Buzau, cod 5100.
 În afara concursului sînt invitate sa sustina concerte Vita de vie, CARGO si Vama Veche.
 Festivalul, ajuns la a 16-a editie, este organizat de Fundatia pentru Tineret din Buzau. Corneliu Constantinescu, Florin Artene si Tolea Costovei vor face selectia casetelor primite de la concurenti.


 

07/19/2000
Formatiile Vita de Vie, Zdob si Zdub si CARGO vor cînta la "Top T"

Formatiile Vita de Vie, Zdob si Zdub si CARGO sînt doar cîteva dintre trupele care vor sustine recitaluri la Festivalul National de Muzica Rock "Top T" Buzau, editia 2000, a anuntat, miercuri, Fundatia pentru Tineret, organizatoarea manifestarii.
 În cadrul festivalului care se va desfasura între 27 si 29 iulie la Casa Tineretului din Buzau vor mai aparea în recital trupele cîstigatoare ale editiei de anul trecut - Defect (Toplita), Gral (Oradea) si Legion (Seini) dar si artisti si grupuri din zona underground - Negura Bunget, Comandorul Hoisan, Dirty Shirt, Kratos, Blue Motors.
 Ajuns la a XVI-a editie, Festivalul "Top T" va reuni în concurs 15 formatii, printre care Blue Sands (Bucuresti), Cri Gri (Bucuresti), D.Test (Ploiesti), Hator (Galati), Michelangelo (Brasov), Tentatii (Pitesti) si Web (Constanta).
 


07/25/2000
Festivalul Top T 2000 a fost amînat pentru luna septembrie

Festivalul de Muzica Rock Top T, editia 2000, a fost amînat "din motive obiective" pentru luna septembrie, a anuntat, marti, Fundatia pentru Tineret Buzau, organizatoarea manifestarii.
 Initial, festivalul trebuia sa se desfasoare între 27 si 29 iulie la Casa Tineretului din Buzau.
 Organizatorii precizeaza ca afisul festivalului va ramîne neschimbat, în recital fiind invitate formatiile Vita de Vie, Zdob si Zdub si CARGO, trupele cîstigatoare ale editiei de anul trecut - Defect (Toplita), Gral (Oradea) si Legion (Seini) dar si artisti si grupuri din zona underground - Negura Bunget, Comandorul Hoisan, Dirty Shirt, Kratos, Blue Motors.
 Ajuns la a XVI-a editie, Festivalul Top T va reuni în concurs 15 formatii, printre care Blue Sands (Bucuresti), Cri Gri (Bucuresti), D.Test (Ploiesti), Hator (Galati), Michelangelo (Brasov), Tentatii (Pitesti) si Web (Constanta).