“Stam destul de bine la capitolul “nivel de trai””
Vineri, 27 Decembrie 2002

Trupa Cargo va lansa al patrulea album După ce si-au petrecut Crăciunul în familie, membrii trupei timisorene Cargo vor veni în Bucuresti. Ei vor cînta în noaptea dintre ani pe scena din Piata Revolutiei, la Revelionul organizat de PRO TV. Asa că, în primele minute ale lui 2003, Adrian Bărar, Ovidiu Ioncu “Kempes”, Tavi Pilan, Adrian Igrisan, Cristi Pup si Alin Achim vor fi aproape de fanii lor. Cum a fost acest an pentru voi?
Adrian Bărar: 2002 a fost un an bun pentru trupa noastră. Multe concerte, în multe orase ale tării. Am lucrat mult în studioul nostru de înregistrări, iar faptul că am stat foarte mult împreună ne-a făcut să ne consolidăm prietenia... dacă mai era cazul! Care au fost cele mai importante realizări în plan personal?
A.B.: Pentru mine, cea mai mare realizare o constituie terminarea studioului nostru de înregistrări, care se află în Timisoara si la care muncim de trei ani... să-ti mai spun că mi-am luat si un Jeep Land Rover de care sînt extrem de încîntat, că doar se stie că marea mea pasiune sînt masinile.
Tavi Pilan: Eu sînt un mare iubitor de natură, de liniste si de aer curat. Asa că am achizitionat o casută într-un sat foarte frumos, Minis, la vreo 30 km de Arad. Am fost foarte încîntat de prima mea “productie” de... tuică!
Ovidiu Ioncu “Kempes”: M-am plimbat două săptămîni prin Europa, la sfîrsitul verii. Asta-i o chestie pe care mi-o doream de mult. Mi-a fost cam greu să mă strecor printre concertele si manifestările avute cu formatia, dar am reusit totusi. Mai mult, mi-am pus la punct cu totul motorul nou, un Yamaha Virago de 750 cm cubi, pe care l-am remontat cu mîna mea, piesă cu piesă. Acu’ urmează si un moment trist, fiindcă, de nebun ce sînt, l-am montat în casă si nu stiu dacă o să mai pot să-l scot pe usă!!! Cu ce vă deplasati prin tară, la concerte? Ce faceti pe drum, pînă la destinatie?
Adrian Igrisan: Ne deplasăm cu o dubită foarte comodă, care are paturi, masă si baie, în care ne simtim foarte bine (n.r. - din păcate, dubita a devenit, între timp, nefunctională după accidentul pe care l-au avut băietii săptămîna trecută). Kempes si Rici, sunetistul nostru, dorm, cea mai mare parte a drumului. Tavi si Alin conduc cu rîndul, fiindcă sînt pasionati de asta si n-ar suporta să se lase “condusi” de altcineva. Iar eu... chibitez!!! Ascultăm muzică, toate trupele si albumele noi care apar, discutăm, rîdem... Mai avem si probleme, uneori, cu masinuta, dar asta-i viata! Care a fost cea mai neobisnuită locatie în care ati cîntat?
A.B.: Am cîntat chiar anul acesta, în mai, în Pestera de la Românesti, la care se putea ajunge, de la un punct, doar cu o masină de teren foarte puternică sau cu pasul. Eu sînt mai lenes, asa că mi-am pus jeep-ul la încercare, dar băietii au luat-o pe jos.
O.I.K: Am crezut că-mi pierd suflul pînă sus!
Alin Achim: Eu nu, că merg la sală, fac exercitii si sînt în formă maximă! Ati avut parte de vreun concert cu surprize?
A.B.: Surprize nu prea avem la concerte, fiindcă ne pregătim foarte bine înainte. Uneori, mai avem neîntelegeri cu organizatori neseriosi, însă anul acesta ne-a ferit Dumnezeu de “tepe”. Am avut totusi o surpriză destul de neplăcută astă-vară, la Neptun, cînd unul dintre concertele noastre a fost anulat pe motiv că gălăgia i-ar strica premierului concediul. Dar, cum nu stiu exact ce a fost acolo, prefer să nu mai dezgrop mortii. Se mai poate trăi în ziua de azi din muzica rock?
A.B.: Păi tu ce zici, după ce ti-am povestit mai sus? Noi nu sîntem, totusi, bogati, fiindcă ne place muzica asta si nu avem de gînd să ne lăsăm de ea, indiferent cît de greu ne-am descurca. Totusi nu e cazul să ne plîngem, stăm destul de bine le capitolul “nivel de trai”. Ce părere aveti despre muzica românească actuală?
A.B.: O, asta-i o întrebare foarte dificilă si generală. Cred că, asa cum noi cîntăm ceea ce ne place, toti o fac. Sau cel putin asa sper. Că toate formatiile cîntă ceea ce le reprezintă pe ele si că le place ceea ce fac! În rest, sigur că mi-ar plăcea ca rockul să aibă mai multi reprezentanti, însă, spre deosebire de acum doi-trei ani, rockul, cel putin, se află într-un reviriment de necontestat. Ce îndeletnicire vă relaxează cel mai mult?
A.B.: Mesteritul la masini.
T.P: Pescuitul.
A.A.: Mersul la sală!
A.I.: Pe mine mă relaxează să compun.
Cristi Pup: Îmi place să citesc cînd vreau să mă relaxez.
O.I.K.: Îmi place la nebunie să dorm! Ce v-ati dori să realizati anul viitor?
A.B.: La începutul anului vom lansa cel de-al patrulea album. Nu stiu cum se va numi, dar piesele sînt gata si, asa cum ne-am obisnuit publicul, le-am introdus încet-încet în recitalurile noastre, astfel încît, atunci cînd vom scoate albumul, ele vor fi deja stiute de fani. “Dacă ploaia s-ar opri” se anuntă a fi single-ul de fortă al discului. Alte piese, ca “Spiritus Sanctus”, “Nu pot trăi fără tine” sau “În gît să ti-o proptesc” sînt, de asemenea, deja cunoscute publicului. Asta ne dorim, să lansăm noul album si să-l cîntăm peste tot!