Cargo n-a putut sparge zidul de tacere din jurul lui Nastase Gabriela Palade, Mirela Manu
Vineri, 09 August 2002

Concert cu muzica data incet, la Neptun Trupa Cargo a incercat sa sparga tacerea pe plaja din Neptun, miercuri seara, dupa o saptamina de liniste. Concertul, tinut cu sonorul dat incet, nu a putut sterge insa aerul posomorit de pe fetele oamenilor care au fost nevoiti sa suporte in ultimele zile linistea impusa de autoritatile locale o data cu sosirea in statiune a premierului Nastase. Obisnuiti sa vada politisti la toate intersectiile si jandarmi patrulind pe strada, turistii nu au mai putut intra in atmosfera de vacanta.  Fete posomorite, priviri care coborau a lehamite si o totala lipsa de traire a spectacolului. Asa a fost atmosfera, miercuri seara, la primul concert pe plaja sustinut de la sosirea premierului. In loc sa-i scoata pe turisti din amorteala ultimelor zile, cind au fost siliti sa pastreze linistea, spectacolul sustinut de trupa Cargo a reusit sa animeze doar citiva tineri care au topait si au strigat, chiar linga scena.
Alexandru Albiter, cel care s-a ocupat de sonorizarea concertului, ne-a povestit ca, pe vremea cind facea parte dintr-o trupa in voga in perioada comunista, nu le-a fost oprita muzica niciodata. “Cind era Ceausescu aici, ni se zicea sa dam mai incet, niciodata sa oprim muzica. Mi se pare absurd ce se intimpla acum”, spune el. De la 30.000 W, capacitatea maxima, miercuri seara statia de amplificare nu a depasit 10.000 W. Ce a insemnat asta? Ca la 200 de metri distanta de scena aflata pe plaja nu se mai putea auzi nimic.
Majoritatea celor prezenti si-au pastrat pe chip seriozitatea, iar tinerii inginau timid refrenele, desi solistul striga: “Muzica mai tare!”.
“Mi s-a parut ca lumea e putin timorata, cu fetele posomorite”, ne-a spus, dupa concert, liderul trupei Cargo, Adrian Barar. La sfirsitul spectacolului, incheiat “regulamentar” (inainte de ora 1.00), oamenii au plecat in tacere, respectind pina la capat linistea de care primul-ministru are atita nevoie.