Cargo vine sa colinde in casele tuturor.

A venit vremea colindelor si cei sase colindatori de la Cargo au pornit sa va cante din casa in casa. Vin din Timisoara si vor sa aduca un plus de bucurie celor care ii asculta urandu-le din tot sufletul sa fie sanatosi si saaiba un an nou fericit. Spiritul colindelor se potriveste de minune celor sase, ei reusind sa transmita un mesaj potrivit acestei perioade. Legatura dintre rock si colind se regaseste in cel mai original mod de a-ti manifesta bucuria, in ceea ce reprezinta specificul in traditia laica a romanilor in perioada sarbatorilor de Craciun si anume in strigatura, care nu mai reprezinta de mult o noutate pentru Cargo. Ei au obisnuit de mult publicul si fanii cu acest, incepand cu "Frunza verde" de pe albumul "Destin" si pana la variantele de concert.

Traditii si obiceiuri de Craciun.

La Cargo, colindele isi pastreaza acea originalitate de tip traditional atat prin maniera de interpretare, cat si prin muzicalitatea pieselor. Sunt colinde interpretate simplu, brut, ceea ce da un aer foarte autentic albumului. Acesta este motivul pentru care s-ar spune ca de sarbatori, Cargo vine sa colinde in casele tuturor. Nu este prima tentativa de acest gen pe care o face Cargo pe piata muzicala romaneasca. In 1996 ei au scos un album, "Colinde si obiceiuri de iarna", alaturi de corala Teofora, dar acolo era vorba despre un colaj de colinde traditionale romanesti, interpretate de corala din Timisoara si cateva compozitii purtand semnatura trupei Cargo.

Intre religie si magie

De la albume ("Destin" si "Ziua Vrajitoarelor") in care magia este laitmotiv si pana laun album cu colinde nu a fost decat un pas. De multe ori magia si religia se intalnesc pe drumul conceptelor, convietuind in spatii oculte.

Primiti colindatori?

Albumul de "Colinde" oferit in acest an de Cargo nu se vrea neaparat a fi un album care sa trzeasca nelinisti metafizice. Scopul lui este de a trezi emotii si de a transmite sentimente in perioada uneia din cele mai mari sarbatori crestine. Acesta este mesajul Cargo, iar postura de colindatori va bucura cu siguranta pe toti cei care ii primeste in casa, chiar si numai pe un suport audio. Astfel, colindatorii de la Cargo: Ovidiu Ioncu Kempes, Adi Barar, Adrian Igrisan, Alin Achim, Cristian Pup si Tavi Pilan vin sa "Colinde" de bucurie, de sanatate, de bine la Craciunul anului 2000. La trecerea catre un nou mileniu ei ureaza in cel mai pur stil romanesc.

Interviu

Cum va simtiti in postura de colindatori?

Adi Barar Foarte bine. Cred ca orice roman si-a dorit sa faca asa ceva. Tin minte ca de copii ne placea sa mergem sa colindam, numai ca nu ne prea lasau parintii sa umblam noaptea din casa in casa.

Romanul prin definitie are darul de a se bucura impreuna cu ceilalti. In ipostaza asta ne-am gasit si in alti ani pentru ca sa putem colinda prin mai multecase si sa ajungem in sufletul sau macar aproape de sufletul mai multor ascultatori sau fani. Am gasit aceasta modalitate de a pune pe un suport audio colindele noastre ca sa putem patrunde in casele fiecaruia.

Kempes Foarte bine. De cand eram copil am inceput sa colind. Nu cred ca exista vreo problema de acest gen. Sa zicem ca sunt un colindator-"roacker".

Octavian pilan Cred ca fiecare dintre noi se simte bine in aceasta postura, mai ales ca tuturora ne plac sarbatorile de iarna si este un motiv de bucurie sa poti sa si canti.

Adrian Igrisan Fiind un popor cu credinta, Craciunul este o sarbatoare deosebita. E normal sa simtim bine in clipa in care oferim bucurie, Acesta este un motiv in plus de ura "La multi ani" din partea Cargo.

Albumul "Ziua Vrajitoarelor" mergea mai mult pe concepte magice iar acum ati scos un album de colinde. Cum se impaca tematica magiei cu aceea a colindului?

Adi Barar Se impaca si nu prea. Albumul "Ziua Vrajitoarelor" nu merge numai pe magie. Mai piesa de titlu merge pe "calea magiei". Noi ne inspiram mai mult din ceea ce ne inconjoara, problemele, bucuriile, intalnirile si tot ce observam in jurul nostru si simtim ca merita sa poata fi pus in piese.