Cargo in Laptarie

O intalnire cu CARGO este intotdeauna binevenita mai ales ca in acest moment ducem mare lipsa de formatii rock. Finele saptamanii trecute a fost un bun prilej pentru o intalnire cu acest grup timisorean si, dupa un show joi seara in clubul Backstage, Cargo s-a prezentat publicului, sambata (3 noiembrie), la Laptaria lui Enache, unde am fost prezent si eu.

Programat pentru a incepe la ora 21.30, show-ul a debutat in jurul orei 22.00 si inca de la primele acorduri publicul s-a dezlantuit. Au fost prezente in jur de 200 de persoane, numar destul de consistent pentru un loc ca Laptaria lui Enache - din punctul meu de vedere, impropriu pentru un concert rock. Dar, cum si asa sunt putine locuri in care poti vedea live o trupa e bine si asa. Deschiderea a fost facuta cu Ziua Vrajitoarelor, dupa care au urmat numai piese una si una.

Cu aceasta ocazie am observat ca trupa are o priza extrem de mare la public si, practic, o buna parte dintre piese au fost cantate de public, muzicienii neavand altceva de facut decat sa asculte. Dupa o ora de cantat a urmat o pauza de sprit dupa care CARGO a revenit pe scena pentru o alta repriza de rock autohton blindata de piese pe care toti le cunoasteti foarte bine. As putea spune ca prima parte a concertului a fost rezervata sonoritatilor mai soft, a doua parte avand o tenta mult mai rock. Tragand o linie, CARGO reprezinta fruntea rock-ului autohton, poate mult mai sus decat ceea ce reprezinta Iris in acest moment.

Lenti Chiriac