Cargo nu vrea sa cante ce se poarta

Toti membrii trupei iubesc, in mod firesc, Timisoara. Si muzica pe care o fac, adica rock adevarat. In acest context, urasc expresia "asa se porta acum pe piata muzicala", care este sinonima cu 'trebuie sa te adaptezi'. Referitor la aceasta chestiune, ei lanseaza o intrebare provocatoare: "Ce-ar fi sa vezi un Rolls Royce purtandu-se ca o paparuda?". Ceea ce inseamna ca drumul Cargo e bine definit, "iar un Rolls Royce ramane un Rolls Royce toata viata".

LIVE PRIN EXCELENTA Ca la orice trupa care se respecta, primavara vine cu un nou album, data aparitie fiind preconizata pentru sfarsitul lunii mai. Simultan cu lansarea acestuia, Cargo pregateste si deschiderea unui website care va contine istoria grupului, hiturile Cargo in format mp3 si o camera de chat. Cei sase vor avea posibilitatea se vorbeasca o data pe luna cu fanii, data care va fi anuntata prin presa. Noul album este anuntat de maxi-single-ul care a aparut anul trecut, in decembrie, si care contine piesele "Mama" si doua versiuni live ale canteceleor "Erata" si Clasa Muncitoare". Despre noua aparitie pe piata muzicala romaneasca, Adi Barar spune ca nu poate fi vorba despre o schimbare de stil, dar ceva nou se poate regasi in orchestratia sau in sound. Insa trebuie facuta precizarea ca, in general, nu intra in studio cu un scop rigid, respectiv, respectiv un album pe an. Dimpotriva, cand simt ca "ii viziteaza muza" sau cand scot o piesa noua se strang si incep inregistrarile. Iar in prezent le este mult mai usor, pentru ca au, in sfarsit, propriul lor studio de inregistrari. Evident, ca orice trupa adevarata, prefera reprezentatiile live. Aleg play-back-ul cand sunt obligati sa presteze in frig. "Pe un ger cumplit se rup corzile numai da ale atingi". Dar, chiar daca in privinta instrumentatiei sunt in imposibilitatea de a face un spectacol live , cu vocile sunt intotdeanua "pe bune". Ca sa revenim la noua productie muzicala, cei sase cred ca "niciodata nu au scos un album ieftin". Evident, n-o vor face acum. Cu alte cuvinte, nu au incercat sa umple goluri, ci au fost foarte selectivi in ceea ce priveste piesele. Sau foarte "pentru prima oara", in sensul ca in 1998 au fost prima trupa care a definitivat o colaborare cu un tenor, respectiv cu regretatul Dorin Teodorescu.

ALTFEL DE POVESTE: "MAMA" Dar Cargo este acum in actu align=justifyalitate si cu single-ul "Mama", care aduce o poveste "intoarsa pe dos". "Pentru ca in loc sa fie cantata de mama copilului, este interpretata de copil mamei". Videoclipul s-a filmat in podul liceului Cantemir din Bucuresti, iar regizor a fost Titus Muntean, fost coleg la trupa "Capricorn" cu Kempes, inainte ca aceste sa cante sa cante cu Cargo. cel care detine vocea "dura" din refrenul piesei a fost costumat la fata locului, baietii din trupa imprumutandu-i haine. de fapt, o haina de piele, pe care Kempes o poarta si in videoclip. Tot pentru el, pauzele de filmare au fost o incantare. El si-a gasit in curtea liceului un caine pe care l-a tot mangaiat si l-a indopat cu mancare.

 

Andreea Groza