Raul Dudnic, fost basist la trupa Cargo, in America

Bianca Toma
Joi, 01 Mai 2003 In timp ce solistul trupei Cargo, Ovidiu Kempes, a anuntat, la Timisoara, ca se va muta in Australia, unul din primii basisti ai trupei, Raul Dudnic, ne povesteste experienta sa americana.
Cargo nu mai aduna fani ca altadata. Sint rockeri mai putini? Sint de vina manelele?
De aici, de peste Ocean, ceea ce percepem noi, “tradatorii de neam si tara”, este ca, dupa deschiderea robinetului cu muzicanti, impostori si manelisti, s-au amestecat valorile cu non-valorile mult mai mult decit in era ceausista. Dar melanjul asta se intimpla si pe pietele occidentale, numai ca pe-aici sint destui consumatori care sa inghita toate genurile... Saptamina trecuta am fost sa vad Bajaga&Instructorii si Doamne, ce bine a fost... Sala arhiplina, casa inchisa si consumatori “Bere-ket”. Este posibil ca, in Romania, era unui anume gen rock sa fi trecut. Manelele sint de vina oricum... si pentru ca a iesit Iliescu presedinte, si pentru declaratiile lui Obie...
Ce mai cinta Raul Dudnic in Toronto?
Cinta, produce un show saptaminal TV si unul radio (www.noiromanii.com), calatoreste si injura in romaneste cind conduce. Cea mai noua intimplare muzicala a lui Raul este NASHPA SOUND, o trupa rock romaneasca (Gilmar Oprisan, Cornel Esanu, Mihai Zaharia et moi), cu muzicieni extrem de ambitiosi. Continuu sa ma mir cum a fost posibil sa ne gasim, in rastimp de citeva saptamini, aici, la mama dracului, rasfirati printr-o comunitate la rindul ei imprastiata si sa punem pe picioare o trupa cu sunet sanatos. Primul concert a fost un succes care ne-a luat prin surprindere si care ne-a dat de gindit.