Acest articol a aparut in data de 24 aprilie 2004

Premii si circ, la ceremonia MTV Romanian Music Awards 2004

Ioana Popescu
Cei mai apreciati artisti au fost, spre surprinderea unora, nonconformistii hip-hop-eri, care au reusit performanta de a pleca acasa cu mai mult de un trofeu. Asadar, prin voturile publicului, joi seara s-au desemnat cei mai buni cantareti romani pentru anul 2003.

Loredana Groza, un singur premiu

Astfel, "Voltaj" a reusit sa puna mana pe mult- ravnitul trofeu de "Cel mai bun grup", iar constantenii de la "3rei Sud Est" au avut Cel mai bun cantec al anului: "Clipe". Loredana, nominalizata la cinci sectiuni, a fost desemnata Cea mai buna artista, in timp ce Stefan Banica Jr. a devenit Cel mai bun artist. Baietii de la "O-Zone" au triumfat, in absentia, la sectiunea Cea mai buna piesa dance - "Dragostea din tei", iar "BUG Mafia" au fost castigatorii incontestabili la hip-hop. "Class", cu "Luna mi-a zambit", a obtinut trofeul de Cea mai buna piesa pop, iar "Everybody in the casa mare" i-au votat pe "Zdob si Zdub" la Cea mai buna piesa etno. "Cargo" a luat premiul pentru Cea mai buna piesa rock, iar mai tinerii lor colegi de la "Vita de vie" au fost rasplatiti cu trofeul de "Cea mai buna prestatie live". "Andra feat. Tiger One" (care, la capitolul vestimentatie, a fost regina prostului- gust) a cucerit premiul de Cel mai bun videoclip, cu melodia "Vreau sarutarea ta" iar "Spicy" a luat trofeul pentru Cel mai bun debut.

Gica Petrescu, Premiul pentru intreaga cariera

Un premiu special a fost acordat, joi seara, unui mare artist al scenei romanesti: inegalabilul Gica Petrescu. Acesta a fost rasplatit cu un trofeu pentru intreaga sa activitate. Din pacate, din motive de sanatate, maestrul nu a fost prezent pentru a primi trofeul din mana colegului sau, Gil Dobrica.

Sian Evans a confundat Romania cu Ungaria

Recitalurile foarte scurte, de cate doua melodii, ale invitatilor straini Dina Vass, Kevin Lyttle, Kosheen, Hanadi si Scooter, au fost cele mai ovationate de catre public.Cu o singura exceptie: cand solista formatiei Kosheen, Sian Evans, a facut o greseala crasa, confundand Romania cu Ungaria si salutand publicul cu "Multumesc, Hungary". Campioni incontestabili in ceea ce priveste numarul de piese interpretate in recital au fost moldovenii de la Zdob si Zdub, care au beneficiat in acest sens de o tratatie speciala: patru melodii. Dupa ceremonia de premiere, artistii straini au mers in Discoteca "Space", unde au stat pana tarziu. Diana Munteanu, cum era firesc, nu a scapat ocazia de a fi in preajma artistilor straini si i-a insotit.

In culise, in "sala presei" sau la circ

Pata neagra a evenimentului a fost, fara discutie, modul in care au fost tratati ziaristii. Acestia nu au avut acces in sala, ci doar intr-o asa-zisa "press room", adica un hol amplasat intre doua toalete, desi mai erau multe locuri libere in sala.

"Mai sunt 400 de locuri libere in sala, dar presa va sta aici. Asta este evenimentul nostru!", au replicat organizatorii MTV la nemultumirea ziaristilor. Supararea ziaristilor s-a rasfrant asupra artistilor, carora au refuzat sa le ia interviuri. Huidu si Gainusa au fost solidari cu presa. "Suntem de partea ziaristilor de a intra in sala. Va rugam sa intrati in sala. Faceti greva!", a spus Huidu.