Celelalte Cuvinte
Celelalte Cuvinte Fansite

Fansite Celelalte Cuvinte

Dacă vreți să știti care este cea mai valoroasă formație rock românească după Phoenix, veți primi mai multe răspunsuri, iar unul dintre acestea este "Celelalte Cuvinte". De partea orădenilor stau cele cinci albume excelent realizate, chiar dacă diferite conceptual între ele: versuri la înălțime, despre emotii și dureri adevărate, despre vise deosebite, concertele electrizante, capacitatea de a-și schimba mereu "părul", dar de a-și păstra "naravul", un sunet, o interpretare proprie, prin care nu pot fi confundați.

Lansată la mijlocul anilor '80 în Timișoara, trupa a cunoscut succesul, un succes real, căci mulți tineri - studenți în general - au fost atrași de muzica și versurile lor, odată cu apariția LP-ului "Formații rock nr. 8", în care "Celelalte Cuvinte" apărea pe o față de disc. A urmat primul album integral, "Celelalte Cuvinte" (1987), apoi "II" (1990), discuri ce conțin piese superbe, de o poezie aparte, atmosferă întărită în două rânduri de pasaje recitative susținute de Florian Pittiș.

Curând, a avut loc schimbarea: de la o muzica elaborată, s-a trecut la viteză și sonorități aspre, altfel spus de la "Iarba prin păr" s-a ajuns la "Se lasă rău", titlul albumului din 1992, ce a adunat în jurul trupei mulți fani ai heavy-metalului ce s-au bucurat și de "Armagedon" (1995). "Ispita", albumul de anul trecut ce pare că i-a împăcat atât pe admiratorii mai vechi, cât și pe cei mai noi ai formației, prezintă mai departe Celelalte Cuvinte ca o trupă "intelectuală" dar și dură, sensibila, dar și acidă, în căutarea unor forme noi de expresie.

Din păcate, orădenii, rămași în parte aceiași de la înființare - Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan, Ovidiu Rosu - concertează rar în ultimii ani, dar când ajung pe scenă se descurcă foarte bine, așa cum s-a intâmplat și la Festivalul Medieval de la Sighisoara.