Celelalte Cuvinte
Celelalte Cuvinte Fansite

Fansite Celelalte Cuvinte

Daca vreti sa stiti care este cea mai valoroasa formatie rock romaneasca de dupa Phoenix, veti primi mai multe raspunsuri, iar unul dintre acestea este Celelalte Cuvinte. De partea oradenilor stau cele cinci albume excelent realizate, chiar daca diferite conceptual intre ele: versuri la inaltime, despre emotii si dureri adevarate, despre vise deosebite, concertele electrizante, capacitatea de a-si schimba mereu "parul", dar de a-si pastra "naravul", un sunet, o interpretare proprie, prin care nu pot fi confundati.

Lansata la mijlocul anilor '80 in Timisoara, trupa a cunoscut succesul, un succes real, caci multi tineri - studenti in general - au fost atrasi de muzica si versurile lor, odata cu aparitia LP-ului "Formatii rock nr. 8", in care Celelalte Cuvinte aparea pe o fata de disc. A urmat primul album integral, "Celelalte Cuvinte" (1987), apoi "II" (1990), discuri ce contin piese superbe, de o poezie aparte, atmosfera intarita in doua randuri de pasaje recitative sustinute de Florian Pittis.

Curand, a avut loc schimbarea: de la o muzica elaborata, s-a trecut la viteza si sonoritati aspre, altfel spus de la "Iarba prin par" s-a ajuns la "Se lasa rau", titlul albumului din 1992, ce a adunat in jurul trupei multi fani ai heavy metalului ce s-au bucurat si de "Armagedon" (1995). "Ispita", albumul de anul trecut ce pare ca i-a impacat atat pe admiratorii mai vechi, cat si pe cei mai noi ai formatiei, prezinta mai departe Celelalte Cuvinte ca o trupa "intelectuala" dar si dura, sensibila dar si acida, in cautarea unor forme noi de expresie.

Din pacate, oradenii, ramasi in parte aceiasi de la infiintare - Calin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan, Ovidiu Rosu - concerteaza rar in ultimii ani, dar cand ajung pe scena se descurca foarte bine, asa cum s-a intamplat si la Festivalul Medieval de la Sighisoara.

Pagina oficiala a trupei este aici